20-09-06

"slecht nieuws bericht" van Arzúa naar Arca

19-09-2006

Arzua> centro medico Arca

te voet> 14 km  per taxi>3 km

 

Bij het opstaan deed Jan z'n knie pijn maar hij dacht dit gaat over het zal stroefheid zijn van zijn spieren.

DSCN0183 (Small)

 

Doch 2 km verder verergerde de pijn en nam medicatie, smeerde zalf en deed er een windel rond.

Niets mocht baten, helse pijnen.

De voorbijtrekkende pelgrims hadden met hem te doen. De ene bood medicatie aan, de ander een breeze, er was zelfs iemand die zijn knie vastnam om zo de pijn weg te nemen.. Stapje na stapje hinkte hij verder.

DSCN0182 (Small)

 

Na 14 km overwon de pijn zijn gedrevenheid en kon geen stap meer verder.

Niet alleen wanhoop ook verdriet overmande hem, 22 km voor het einde zijn tocht te moeten staken.

Ik liet Jan achter en ging op zoek naar hulp.In het dichtsbijzijnde cafe-bar legde ik met hand en tand de situatie uit en liet een taxi bellen. Een Spaanse fietser die bij Jan langskwam overzag de situatie en stopte bij de bar en verduidelijkte aan de cafehouder mijn komische gebarentaal.

 

 

De taxi bracht ons bij het dichtsbijzijnde centro medico waar een vriendelijke arts ons verder hielp. De diagnose was de gevreesde "tendinitis" , gevolg rust houden, zalf en medicatie.

DSCN0199 (Small)

Geluk bij een ongeluk, net naast het centro medico was een pension, waar wij dus nu tot morgen noodgedwongenzullen verblijven.

DSCN0185 (Small)

 

DSCN0186 (Small)

 

Is het niet beter dan zullen we met een taxi naar el hospital in Santiago gaan en zien of hij nog verder kan gaan. Indien hij niet kan zullen we een verblijfplaats voor hem zoeken en ga ik terug tot waar we gestopt zijn om te tocht alleen verder te zetten. Maar ik hoop dat we het met z'n tweetjes kunnen afmaken.

 

Dit was weer een dag op de camino.

Het deed deugd zoveel medeleven te mogen ontvangen van medepelgrims

10:38 Gepost door swido in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Heel veel beterschap Hoi daar ver weg van huis,
gisteren heb ik Mariëtte aan de lijn gehad. Ik moest jullie de groeten doen, en ze leeft me jullie mee. Ik heb haar ook gezegd waar jullie zo ongeveer zaten en hoe het ging. Maar nu lees ik dat Jan een beetje geblesseerd is, ik hoop dat het kaarsje helpt, en ik zal vanavond voor jullie nog een kaarsje branden. Hopelijk halen jullie de eindmeet te voet zonder al te veel tegenslagen. Ik duim alvast voor jullie.
Groetjes,
Lies, Mariëtte, Nicole en Romain

Gepost door: Lies | 20-09-06

doorbijten ik bewonder jullie beiden met deze inzet, de voet van Jan afkoelen is de boodschap, met ijslopen zal niet mogelijk zijn maar pepermunt kan ook helpen (zit misschien in jullie tandpasta) het is maar een noodoplossing smeer de voet van jan ermee in

groetjes
daisy

Gepost door: daisy | 20-09-06

De commentaren zijn gesloten.