18-09-06

van Portomarin naar Eirexe 

16-09-2006 > Portomarin > Eirexe > 17 km > 25148 stappen > 4h44

 

De klim viel best mee maar wij hadden het op voorhand beslotten om het vandaag rustig aan te doen. We stapten voortdurend bergop waardoor Jan last kreeg van een pijnlijke dijspier waardoor we halt hielden in Eirexe iets na 12h00.

DSCN0151 (Small)

 

Als eerste konden we een bed kiezen in de kleine maar toch gezellige refugio.

Na de was gedaan te hebben in een wasmachine hebben we ons buiten genesteld om de andere peligrino's zien voorbij te gaan. Dat is ook eens amusant .

DSCN0155 (Small)

 

Zo konden we toch merken dat er verscheidene pseudo-pelgrino's de bus en taxi namen.

Eirexe is een dorp van 1 hoofdstraat en 2 zijstraten waar per uur toch een 4 auto's voorbijkomen en wel 20 koeien de revu passeerden.

DSCN0157 (Small)

 

 

DSCN0158 (Small)

 

Marina kreeg van de plaatselijke gids (een oud vrouwtje) een rondleiding op het kerkhof. Marina verstond er wel niets van mar zoals Katrijn het al zei...blijven lachen en si zeggen.

DSCN0159 (Small)

 

 

DSCN0160 (Small)

 

's Avonds vloeide de vino tinto en blanco rijkelijk in het plaatselijke restaurant.

Bij het naar bed toe gaan werden we verrast door vuurwerk ter gelegenheid van het feest van St Christo.

 

12:25 Gepost door swido in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

voor mij zijn het twee echte peligrino's Dag Marina en Jan,

deze dag verdient een reactie. Vijfentwintig jaar samen op weg, door weer, wind en orkanen; niets houdt jullie tegen. En dan 240 kilometer afleggen, gepakt en gezakt en met soms primitieve eet- en slaapplaatsen: ik doe er mijnen hoed voor af (en laat hem daarna zéér lang afstaan). Ik vind dat jullie een ongelooflijk prachtige prestatie en een echte bedevaart hebben meegemaakt. Alleen daarvoor al een dikke proficiat. In het bijzonder toch ook, en vooral, voor jullie jubilee vandaag. Jan, vergeet die knie, Marina, vergeet even het rusthuis (da's al even moeilijk) en geniet van vandaag en ook de volgende dagen en jaren. Van harte en tot in Geel.
Ludo

Gepost door: Ludo | 25-09-06

De commentaren zijn gesloten.