04-09-06

lotgenoot

Deze mail kregen we vandaag van Jan z'n zus, Marleen. Zij vertrok op 31 augustus naar Saint  Jean Pied de Port waar  haar tocht van start ging naar Santiago de Compostela. De afstand bedraagt ongeveer 780 km.

 

" Enkele heel belangrijke tips voor jullie tocht:
Reserveer je eerste overnachting van thuis uit. na 14 of 15 u kan je hier nergens meer terecht voor een overnachting.  Veel refugio's zijn in deze tijd van het jaar al gesloten. vaak zag ik schrijnende toestanden van pelgrims die geen overnachting vonden.
De camino wordt druk bewandeld, ook veel fietsers.
Vroeg opstaan en zo vroeg mogelijk vertrekken is de boodschap.
Er zijn veel wantoestanden: mensen die zich door busjes etc. laten brengen, meer slechte pelgrims dan goede op het pad: echte profiteurs.
Het weer is ook verschrikkelijk warm: vandaag meer dan 35 graden.
Heb al kapotte voeten en een slechte rug, gelukkig heb ik mijn wonderpilletje: mesulid (ontstekingsremmer ) bij me.
Vandaag ga ik ook wat ballast uit mijn rugzak gooien.  Je hebt echt niet veel nodig. 
De refugio's zijn een ware beproeving voor me, vies sanitair en meestal geen maaltijd.  Elke dag is het nadat je aangekomen bent hollen en hopen op een bed, zoeken naar eten, gelukkig vallen de tapa's in de cafés mee.
De restaurants geven vaak pas na 20.30u de mogelijkheid tot eten, je moet dan wel met een volle maag naar bed. In de refugio's mag je na 22u niet meer binnen: dus vlug eten en dan naar bed.

Misschien klink ik wat negatief, maar dat komt omdat ik zo moe ben en alles doet pijn.  Elke dag is het de opgelopen schade bekijken en hopen dat je herstelt tegen s'anderdaags.
Lieve groetjes,
marleen "

 

....dat beloofd..... we zullen onze rugzakken morgen dan maar herschikken en overtollige ballast eruit gooien...Jan zijn rugzak weegt nu 11,4 kg en Marina de hare 7,8 kg zonder onze drank en eten voor onderweg....22:03 Gepost door swido in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.